2011. április 25., hétfő

Meggyes piskóta

Hozzávalók :
- 6 db. tojás
- 30 dkg. margarin
- 25 dkg. cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 45 dkg. liszt
-1 cs. sütőpor
- 2 dl.   tej
- 80 dkg. meggy
Elkészítés:
A puha margarint keverd habosra a cukorral,és a vaníliás  cukorral.
Add hozzá a tojássárgájákat,a tejet majd apránként a lisztel kevert sütőport. Végül óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A masszát simítsd sütőpapírral bélelt nagy tepsibe,és egyenletesen szórd rá a kimagozott meggyet.
Told előmelegített sütőbe,és 180°-on kb. 40 percig süsd. Ha langyosra hűlt,szeleteld fel és porcukorral megszórva tedd tálra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...