2011. április 27., szerda

Vizes piskóta.



Hozzávalók :
6 db egész tojást megmérünk,és ahány dkg. a tojás annyi dkg -nak kell lennie a lisztnek és a cukornak.
12 evk. hideg víz ( 1 db tojáshoz 2 evőkanál  vizet számítunk )
fél cs. sütőpor

Készítés :
Az egész tojásokat, a vizet, és a  cukrot, habosra kikeverjük.
Hozzáadjuk a lisztel elkevert sütőport.
Szilikonos sütőpapírral kibélelt tortaformába rakjuk.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Kihűlés után tetszőleges krémmel megtöltjük.
Sütés : 160 °c-on, gáznál 1 és a kettes közötti állás kb. 40-45 perc.













Ezzel a módszerrel süthetünk nagyobb vagy kisebb adagokat is.
Fontos hogy mindig egészben mérjük le a tojásokat és súlyának megfelelő cukor és liszt menyiséget mérjük ki mindig!
A víz mennyisége is fontos! 
1 db egész tojáshoz 2 evőkanál hideg vizet mérünk ki .
A fenti leírt recept, egy kerek 26 cm-es torta karikába való.




 2015 -ben a Pátria rádiónak adott interjúmban meg is hallgathatjátok a piskóta receptjét.





Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei

2 megjegyzés:

  1. zsiradék nem kell hozzá?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem , nem!! Úgy kell csinálni ahogyan leírtam, nagyon finom laza piskóta tészta én mindenhez ezt használom))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...