2011. május 1., vasárnap

Epres piskótatorta



Hozzávalók:
- 4 db. tojás
- cukor
- liszt
- 8 evk . hideg víz
- 1 teás kan. sütőpor
- 1 db. vaníliás pudingpor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 0,5 l. tej
- 50 dkg eper
- 1 cs. zselatin

Készítés: 
- Először is megmérjük a tojásokat héjastól. Ahány dkg a tojás annyi dkg cukrot és lisztet adunk hozzá.
  - A tojásokat a cukorral,és a vízzel,habosra keverjük.
- Majd fakanállal hozzákeverjük,a sütőporos lisztet a felvert habhoz
- A gyümölcsös torta formát kikenjük olajjal és egy picit átlisztezzük
- A piskóta masszát beleöntjük a formába
Sütés: 
- Előmelegített 160-180 - fokos sütőbe rakjuk a középső polcra
- Tű próbáig sütjük ,(ez azt jelenti hogy akkor jó amikor egy hústűvel megszúrjuk és a tűn nem marad tészta.)  Krém:
- A tejből, vaníliás cukorból, pudingporból hagyományos módon pudingot készítünk.
-Langyos állapotában rá öntjük a kihűlt piskótalapra , rápakoljuk az epreket, és az elkészített zselatinnal be vonjuk a tortát.( a zselatin ne legyen forró! )
Ezt a receptet azért szeretném megosztani veletek, mert nem sokan ismerik a vizes piskóta tészta elkészítését . Ebből a tésztából elkészített piskóta sokkal lazább szerkezetű lesz.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...