2011. május 14., szombat

Hagymakrém-leves



Hozzávalók 4 személyre:
-1 csokor új hagyma karikára szeletelve
-1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
-10 gerezd foghagyma apróra szeletelve
-3 dl. főzőtejszín
-3 evkn. olíva olaj
-1 db tojássárgája
Levesbetétként:pirított zsemle kockák,és reszelt sajt
-ízlés szerint fűszerezzük,só,bors szerecsendió,fehér bors


Elkészítése:
-Az apróra vágott vöröshagymát,fokhagymát 2liter vízben odarakjuk főzni,fűszereszük sóval,fehér borssal,szerecsen dióval,és felforraljuk.
-Ezután levesszük a gázról és össze turmixoljuk,belerakjuk a karikára vágott újhagymát és hozzá adjuk a tejszínt is.
-Visszatesszük a gázra és újra felforraljuk,imént  levesszük a gázról és óvatosan habverővel hozzákeverjük a tojássárgáját,és már nem tesszük vissza a gázra mert tálalhatjuk pirított zsemle kockával és reszelt sajttal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...