2013. október 5., szombat

Laska





Hozzávalók : 
- én ezt a kis kenyeret tejfölös bableveshez szoktam készíteni , nagyon finom!!
50 dkg liszt
1 tk só
2-3 evk. cukor
1 tk szódabikarbóna
2 deci kefir
olvasztott zsír vagy olaj

Elkészítés :
A zsiradék kivételével a többi hozzávalókból tésztát gyúrunk.
Kinyújtjuk, lisztezett deszkán , téglalap alakúra , kb egy ujjnyi vastagra.
Bekenjük az olvasztott zsiradékkal, és a két végét középre hajtogatjuk.
Ismét bekenjük zsiradékkal és egymásra hajtjuk.
 Így kapunk egy hajtogatott téglalap alakú tésztát
Konyha ruhával letakarjuk és 30-40 percig pihentetjük.
Ezután kinyújtjuk egy ujjnyi vastagságúra a tésztát és háromszög alakokra vágjuk.
Teflonos előmelegített edénybe rakjuk egyesével, és mind két oldalát megsütjük.
Az edénybe már nem kell zsiradék mert a tésztából kifog sülni és az pont elég neki a süléshez
.



4 megjegyzés:

  1. Nagyon erdekes ez a lepenykenyer! Es egeszen konnyunek tunik elkesziteni. :))

    VálaszTörlés
  2. Nem ismertem eddig, de nagyon finom lehet vele a tartalmas leves! :)

    VálaszTörlés
  3. Guszta nagyon tetszik a receptje. Egyszer majd kipróbálom szeretem az ilyen lepényeket.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...