2014. április 18., péntek

Linzer




Hozzávalók:
40 dkg. liszt
1 cs. sütőpor
2 cs. vaníliás cukor
20 dkg porcukor
2 db. tojássárga
25 dkg ráma

Töltéshez : baracklekvár
Díszítéshez : porcukor beszórás
Eszközök : bármilyen alakú kiszúró

Elkészítés :
- a vajat a porcukorral összemorzsoljuk
-óvatosan belemorzsoljuk a többi hozzávalókat is
- majd gyors mozdulattal tésztát készítünk
- ne sokáig gyúrjuk mert a tésztában megolvad a vaj és lágy lesz
- fokpakkba csomagoljuk és hűtőben pihentetjük 30 percig
- lisztezett deszkán kinyújtjuk és különböző alakokat szúrunk ki a tésztából
- szilikonos sütőpapira rakjuk kissé távol egymástól
- előmelegített sütőben 160-180-fokon kisütjük
- akkor jó ha a süti széle halvány barna, ne süssük túl mert száraz lesz
- csak akkor vesszük le a sütőpapírról ha kihűltek
- végül  baracklekvárral  összetölthetjük és porcukorral beszórjuk

Minél tovább áll annál puhább lesz, egy folpakkal takarjuk le hogy ne száradjanak ki.




2 megjegyzés:

  1. Csodaszép linzereket készítettél! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, bár ezek egy egyszerű linzerek, bárki eltudja készíteni .))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...