2011. május 10., kedd

Túrógombóc



Hozzávalók a túrógombóchoz:
50 dkg túró
csipet só
1 evőkanál cukor
8 dkg búzadara
3 db tojás

Hozzávalók a pirított zsemlemorzsához :
6 dkg olaj
6 dkg zsemlemorzsa

Tálaláshoz : 2 dl. tejföl és porcukor

Készítése:
A túrót enyhén megsózom, hozzáadom, a cukrot, a tojást és a a búzadarát majd jól összekeverem. Egy óráig pihentetem.
Ezután,4-5 cm gombócokat formázok, a masszából.
Egy nagyobb lábasba vizet öntök.
Felforralom a vizet, majd kisebb lángra visszaveszem és belerakok egy pár gombócot, kb 10 perc alatt puhára főzöm.
Ha fel jön a víz tetejére akkor már biztosan elkészült.

( A gombócok ne érjenek össze a vízbe, mert különben nem tudnak feljönni a víz tetejére ha megfőttek. Ezért keveset tegyünk egyszerre a vízbe ! )

Szűrőkanállal kiszedem, lecsöpögtetem, és az elkészített pirított zsemlemorzsába megforgatom.
 A zsemlemorzsát kevés olajban megpirítom,adok hozzá egy kevés cukrot és kész is van.
Egy-két evőkanál tejföllel leöntve vagy porcukorral tálalom.

Nagyon puha a tésztája és nagyon finom!















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...