2011. május 14., szombat

Gesztenyetorta




Hozzávalók:
-a kakaós piskótához:
6 db tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt
3 dkg kakaópor
-a krémhez:
5 dl tej
7,5 dkg vaníliás pudingpor
-20 dkg porcukor
15 dkg cukor
2 db tojássárgája
25 dkg ráma
45 dkg gesztenyemassza
1 dl. rum
-a gesztenye golyókhoz:
egy kocka gesztenyemassza
rumos meggy
a maradék  krémbe -5 dkg étcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS:
-Hagyományos módon elkészítjük a kakaós piskótát
-készen kapható gesztenye masszából kis golyókat készítünk a közebébe rumos meggyet rakjunk,32 db golyó fog kelleni,hűtsük le
-a krémet pudingporból és kb 1dl. tejből,pépet készítünk. Majd a maradék tejhez öntsük hozzá a cukrot és forraljuk fel.
-forrás után állandó keverés mellett öntsük bele a pépbe, ha jól besűrűsödött és egy kissé lehűlt,belekeverjük a tojássárgákat. Ha a krém teljesen kihűlt,hozzáadjuk a rámát,gesztenyemasszát,a rumot,porcukrot és habosra keverjük.
Kész is van a krém.
-A kihűlt piskótát  3 -részre vágjuk,az első lapot meglocsoljuk rumos cukros keverékkel
a krémből egy keveset kenünk a lapra, és a gesztenye golyók felét a torta lap szélére a krémre rakjuk szépen sorban. Teljesen befedjük a golyókat a krémmel,és erre kerül rá a következő torta lap. Ugyan ezt a folyamatot meg ismételjük és végül rá kerül az utolsó torta lap a tetejére.
-Kenjük körbe a torta oldalát és a a tetejét szép egyenletesen, legalább 2-órát pihentetjük a hűtőben
-Közben a maradék krémhez 5 dkg olvasztott csokit kavarunk és ezzel körbe kenjük az oldalát és tetejét a tortának. Az oldalát díszíthetjük torta darával is.









-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...