2011. május 9., hétfő

Vöröslencse leves


Hozzávalók :
25 dkg vörös lencse
5 db virsli
3 dl főzőtejszín
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint: só, bors, ételízesítő,köménymag
1 db tojássárgája
kb  2,5-3 l. víz

A rántáshoz: 3 evőkanál olaj , kevés pirospaprika 2 evőkanál ,liszt

 Elkészítés :
A lencsét előzőnap beáztatjuk annyi vízbe ami ellepi.
Másnap, leöntjük róla a vizet és sós új vízben félig megfőzzük a lencsét.
Leszűrjük majd félre tesszük .
 Hagymákat apróra vágjuk,és kevés olajban megfuttatjuk.
Ízlés szerint fűszerezzük, sóval, borssal pirospaprikával, majd hozzáadjuk a lencsét, babérlevelet és felöntjük vízzel, lassú tűzön hagyjuk főni, addig amíg a lencse puha nem lesz.

 Ha megfőtt a lencse vékony rántást készítünk, egy másik kis lábasban.

A rántás készítése:
Az olajat felhevítjük, belekeverjük a lisztet és a pirospaprikát, majd,  levesszük a tűzről,és  hozzákeverjük a tejszínt.
 Egy kevés leveslével sima egynemű tejföl sűrűségűre keverjük és ezt a keveréket adjuk hozzá a leveshez és még hozzáadjuk a karikára vágott virslit is.

 Forrásig hevítjük, ismét levesszük a tűzről  és hozzákeverjük óvatosan a tojássárgáját ettől lesz selymes a levesünk.
Végül  tálaljuk.

Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...