2011. június 8., szerda

Hagymás zsemle

Hozzávalók :
15 dkg . finomliszt
15 dkg rétesliszt
25 dkg rozsliszt
3 dl víz
2 nagy fej hagyma , apróra vágva
1 tk. só
3 dkg élesztő
1 tk. cukor 1 evk . margarin
Elkészítés :
A hagymát csipetnyi sóval dinszteljük meg a margarinon. Az élesztőt futtassuk fel a cukorral és kevés langyos vízzel,a liszteket keverjük össze a sóval,majd tegyük hozzá a felfutott élesztőt és a  langyos vizet.
Dagasszunk rugalmas tésztát,majd dolgozzuk bele a dinsztelt hagymát is,és kelesztő tálba kelesztjük
45 - percig. Formáljunk a tésztából , egy hengert,és vágjuk fel 12 db. -ra.
A szeletekből  formáljuk gömböket,és tetejüket kissé lapogassuk le.
Szilikonos sütőpapírral kibélelt sütőlemezre rakjuk,egymástól kissé távol,és vízzel lespricceljük a tetejüket a
zsemléknek és bevagdossuk a tetejüket.  Ízlés szerint meg szórhatjuk köménymaggal,tökmaggal,vagy lenmaggal. Forró sütőbe süssük kb . 20 - percig
 (  én a dagasztási műveletet a kenyérgépben csináltam,de csak a gyúrást,a kelesztésnél a tésztát már a kelesztőtálba pihentettem. )













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...