2011. június 6., hétfő

Kenyérkészítés képekben

      Kenyérkészítés képekben
 A kenyér készítéshez szükséges eszközök és alapanyagok: 

Én ezeket a liszteket használom

len és burgonyapehely,beszerezhető Gyógynövény boltban kaphatók
Szilikonos sütőpapír,mérleg,víz permetező,linóleumkés a tészta bevágásához
Kacsa sütő,vagy jó a jénai tál is,csak mély fedele legyen

Kelesztőtál
 Kenyér készítés :
A hozzávalókat belerakom a kenyér gépbe,és csak a kavarási időt használom




Majd , a tésztát átgyúrom 



Kelesztőtálba rakom pihenni 20 - percre 




Ismét átgyúrom 




Kelesztőtálba rakom pihenni 45 - percre 





Ismét átgyúrom  




A tésztából köralakot lapogatok a kezemmel 




A tészta tetejéről, elkezdem behajtogatni magam felé





Henger alakot formázok a tésztából





Belerakom a szilikonos sütőpapírral kibélelt edénybe





Az edény tetejébe vizet spriccelek 





Rárakom az edényre a tetejét ,és 40 - percig pihenni hagyom


Ezután a tésztát bevagdosom,és még 5 - percig pihentetem 




A tésztát 5 perc után be spriccelem vízzel





Hideg sütőbe kezdem a sütést ,gáz sütő 3 -fokozatra, villany sütőt 160-fokra állítom , és 35 percre berakom a sütőbe





Ha letelt az idő, leveszem az edény tetejét,óvatosan,hogy a távozó gőzzel meg ne égessük magunkat




Készre sütjük kb 10-18 perc, addig kell sütni még szép piros nem lesz




Kivesszük az edényből ,és lespricceljük vízzel ,akkor jó a kenyér, ha halljuk ahogyan pattog a víztől a kenyerünk
Sok sikert a sütéshez 





Forrás: Limara péksége:-...Limara üveg jénait használ,íme a blogja 
A kenyér készítés videóját itt nézhetitek meg!!!


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...