2011. június 4., szombat

Májjal töltött karaj tekercs



Hozzávalók :
50 dkg csirke máj
4 fej vöröshagyma , karikára vágva
9 szelet karaj szelet vékonyra ki-ütögetve
ízlés szerint , só , bors, pirospaprika, majoránna,ételízesítő
kevés olíva olaj
Elkészítés :
- a csirke májat ,megmossuk és megtisztítjuk
- kevés olajon megfuttatjuk a hagymát,és hozzá rakjuk az egész májakat
- sózzuk, borsozzuk,és készre pirítjuk
 -ha puha a máj,levesszük a tűzről és négy csipet majoránnával összekeverjük,félre tesszük
 - egy fóliát kiterítünk ,úgy,hogy a karaj szeletek 3-szór-3 sorba legyenek a fólián
- ízlés szerint fűszerezzük,és rásimítjuk a májas keveréket
- óvatosan a fólia segítségével feltekerjük a húst,így kapunk egy roládot
- mély tepsibe rakjuk,és 3 dl ételízesítős vízzel felöntjük,fóliával lefedjük a tepsit
- előmelegített 200-fokos sütőbe rakjuk kb: 30-40 percre párolódni
- ha úgy látjuk,hogy puha a hústekercsünk, akkor leöntjük a felesleges vizet róla
- olíva olajjal meglocsoljuk,és szép pirosra sütjük
- megvárjuk még kihűl,de legalábbis langyos nem lesz,és csak akkor szeleteljük fel
- ízlés szerinti körettel kínáljuk,én petrezselymes krumplit főztem hozzá.

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...