2014. március 5., szerda

Mandulás csoki kocka



Hozzávalók :
50 dkg cukor
2-3 evk. kakaópor
25 dkg ráma
10 dkg szeletelt mandula
50 dkg darált keksz
2 dl. víz
2 taásk. rumaroma, vagy 1 evk. rum

Tetejére:
10 deka tejcsokoládé , 1 teáskanál olaj

Spricceléshez:
5 deka fehér csokoládé, 1 teáskanál olaj

Díszítéshez:
Egy pár szem eper és vegyesen csokoládé



Elkészítése roppant egyszerű :
 2 dl vízben a cukrot felfőzzük, és forrástól számítva 7 percig főzzük
 majd levesszük a gázról,és hozzákeverjük a kakaóport, és a rámát
 Ha elolvadt a ráma, hozzá adjuk a mandulát, és végül belekeverjük a darált kekszet ( ez egy sűrű massza lesz )
Szilikonos sütőpapírral bélelj ki egy téglalap alakú tepsit,vagy jénait
és ebbe öntsd bele a masszát,egyenletesen kend el vizes késsel szépen el lehet simítani a tetejét
 Olvaszd fel a tejcsokoládét 1 teáskanál olajjal és keverd simára, öntsd a süti tetejére és kend el egyenletesen rajta
 Olvaszd fel az étcsokoládét , 1 teáskanál olajjal és rakd egy pici-lukú nyomózsákba majd spricceld fel a tejcsokoládéval bevont süti tetejét
 Rakd hűtőbe, legalább 6 órára ,vagy egy éjszakára
Hűlés után meleg vizes késsel szeletelt fel, és máris fogyasztható

Egy kicsit ünnepivé akarod varázsolni, akkor készíts a szeletelt kockák tetejére csokoládéval bevont epreket Biztosan imádni fogja a család!


















4 megjegyzés:

  1. Ez aztán csodaszép sütemény lett! Imádom! :)

    VálaszTörlés
  2. Azok az eprek rajta....na meg benne a mandula+még sütni sem kell... Csillagos ötös!!! :)

    VálaszTörlés
  3. Egy cukrászdában is megállná a helyét :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...