2011. június 4., szombat

Nyári saláta



Hozzávalók 6 személyre:
2 db kígyóuborka
6 db paradicsom
6 db újhagyma
1 fej fodros zöld  vagy lila fodros saláta
1 db ananász vagy kockázott ananász konzerv
15 dkg falusi vékony sonka
15 dkg feta sajt
tálaláskor pár db. főtt tojás
tetszés szerint bármilyen öntet


Elkészítés :
 -  az uborkát,paradicsomot,hagymát kockára vágjuk
-   a salátát kis darabokra tépkedjük
-   az ananászt megtisztítjuk,és kockára szeleteljük
-  a tojás keményre főzzük és negyedeljük
-  a sajtot kockára vágjuk
Az így elkészített alapanyagokat óvatosan összeforgatjuk,tálaláskor : - meglocsoljuk öntettel,és díszítjük a főtt tojással.

Tipp : ha az összevágott zöldségeket nem kavarjuk össze az öntettel akkor egy lezárt dobozban 2-3 napig is friss marad a zöldség keverék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...