2011. június 18., szombat

Ribizlis-Meggyes piskótakarika




Hozzávalók:
6 db. egész tojásból készítsünk egy kerek vizes piskótatésztát
 Lásd !!- a  vizes piskóta tésztánál az elkészítését.
-30 dkg. magozott meggy
-20 dkg . ribizli
Elkészítés : 
Ha elkészítettük a vizes piskóta tésztát,kikent kilisztezett 23 cm torta formába átszedjük
Rászedjük a tészta tetejére a gyümölcsöket,akkor jó a tészta állaga ha a gyümölcs nem süllyed le ,ha ráraktuk a tésztára. Egy meggyel próbáljuk ki,és ha lesüllyed akkor a többi gyümölcsöt forgassuk át lisztben,és így rakjuk a tészta tetejére.
Előzőleg már bemelegített sütőben / 160-180 -fokon / / gázsütő: 3 fokozat /
készre sütjük. Ha megsült a piskótánk,megvárjuk még kihűl,és levesszük a torta karikát róla.




Szeleteljük,és porcukrozzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...