Oldalak

Bibimoni receptjei

Bibimoni receptjei

2011. június 5., vasárnap

Tejfölös gombás-húsgombóc, petrezselymes nokedlivel



Hozzávalók :
50 dkg. darált hús
50 dkg gomba szeletelve, (bármilyen lehet)
1 bd. vöröshagyma apróra vágva
0,5 l. tejföl
3 dl. víz
2 db. tojás
Ízlés szerint : só, bors ,pirospaprika
1db babérlevél
1 evk. tárkony
annyi zsemlemorzsa amit a hús fölvesz
Nokedlihez :
rétes és sima liszt egységes keverék, kb. 50 dkg
4db. tojás
1 csokor friss petrezselyemzöld apróra vágva
1 tk. só
Elkészítés :
- a darált húst,összekeverjük 2 db tojással,zsemlemorzsával és ízlés szerint fűszerezzük
- ( annyi zsemlemorzsát tegyünk bele,hogy a húst szépen tudjuk formálni )
- a hús masszából kis golyókat formálunk és félre tesszük
- a hagymát megfuttatjuk egy kevés olajon
- 1 evk sima lisztel megszórjuk,és ízlés szerint fűszerezzük,végül a piros paprikát adjuk hozzá,hogy meg ne   égjen,és felöntjük 3 dl. hideg vízzel.
- kaptunk egy pörkölt alapot,beletesszük a gombát,és a hús golyókat
keverés nélkül készre főzzük. ( ha mégis úgy látjuk,hogy meg kell keverni nagyon óvatosan inkább rázogassuk,mert szétesnek a hús golyók )
- ha  puha a húsgolyó akkor,az előre kikevert fellazított tejfölt hozzáadjuk a pörkölthöz
- és végül hozzákeverünk 1 evk tárkonyt
- óvatosan megkeverjük és felforraljuk
- ha felforrt , azonnal kikapcsoljuk alatta a gázt
A petrezselymes nokedlit készítünk a hozzávalókból,és forrásban lévő vízbe kiszaggatjuk a tésztát nokedli szaggatóval,megkeverjük a vízben és a  tésztát, készre főzzük
- a kész nokedlit,tészta szűrőn le szűrjük,és hideg vízzel leöblítjük
- és végül tálaljuk a pörkölttel.










    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése