2011. június 28., kedd

Tojásos cukormáz 1.

Tojásos cukormáz. Mézeskalácsok, kekszek, torták díszítéséhez.

Hozzávalók:

2 tojásfehérje

 1 ml citromlé

500g átszitált porcukor

 5 ml (1 teáskanál) glicerin   megrendelhető a /www. desszertmester.hu /-oldalán



Elkészítés:

Tegyük a tojásfehérjéket és a citromlevet egy tálba. Egy tiszta fakanállal keverjük össze. Apránként adjuk hozzá az átszitált porcukrot, adagonként jól keverjük el. Ha egyszerre adjuk hozzá az egész mennyiséget akkor nehezen kezelhető, fénytelen, csomós cukormázat kapunk. A legvégén adjuk hozzá a glicerint és jól keverjük el.



Mindegyik cukormáz használható torták bevonására, habzsákozásra egyaránt. A margarinos cukormáznál vegyük figyelembe, hogy a virágdíszeket mindig tartsuk hideg helyen, a tortára való felhelyezés után is. A tojásfehérjét, különösen a tojásfehérjeport tartalmazó cukormáz könnyebben szárad mint a margarinos, így virágdíszeket (mint pl. rózsa) érdemesebb ebből készíteni.

Ha a cukormázunk túl sűrű, egy-egy teáskanál tejjel hígíthatjuk, ha túl híg akkor egy-egy evőkanál porcukorral sűríthetjük. Ha a cukormázat nem használjuk éppen, akkor takarjuk le egy vékony, nedves ruhával, így zárjuk le az edényt amiben tároljuk majd tegyük a hűtőbe. Akár 2 hétig is eláll. Használat előtt alaposan keverjük át.

A cukormáz gél állagú színezővel tetszés szerint színezhető.
A recept,és a fotó : /www.desszertmester.hu /-oldalról való , nézetek meg !!!-a díszítéshez sok minden kapható,és a postaköltség is csak 1000 ft.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...