2011. július 11., hétfő

Citromfagylalt túróval


Hozzávalók:
30 gramm kandírozott citrom,
7 deci citromlé,
9 dkg porcukor,
1 evőkanál akácméz,
10 dkg tejszín,
1 tojásfehérje,
csipetnyi só,
12,5 dkg tehéntúró,
8 dkg sima joghurt.

Elkészítés: Tegyünk félre egy evőkanál citromlevet, majd a többihez adjuk hozzá a kandírozott citromot, 60 gramm cukrot, a mézet, és hagyjuk állni. A tejszínt 30 gramm porcukorral, a tojásfehérjét pedig a maradék citromlével, a sóval kemény habbá verjük. A túrót és a joghurtot összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és a tojáshabot. Fagylaltgépbe tesszük, majd 15 percnyi fagyás után hozzáadjuk a citromkeveréket, és még további 10-15 percig fagyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...