2011. július 11., hétfő

Citromfagylalt


Hozzávalók:
2 dl kefir
2 dl tejszín
15-20 dkg porcukor ízlés szerint
3 közepes nagyságú citrom leve
1 teáskanál frissen reszelt citromhéj
csipetnyi só

Elkészítés: A citrom levét kipréseljük, majd összekeverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a sóval. Beöntjük a turmixpohárba. Rátöltjük a kefirt, és habos, egynemű masszává keverjük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, és tovább keverjük még 1 percig. A citromos fagylaltmasszát beöntjük a fagylaltgép tartályába, és megfagyasztjuk. (Készíthető csak tejjel is, de tejszínnel és kefirrel sokkal finomabb.
Nézd meg az ide illő recept ajánlatomat,a leveseknél!!---Hideg citromkrém leves tejszínhabbal és citromfagyival 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...