2011. július 10., vasárnap

Csokis mignon




Hozzávalók :

6 db tojásból elkészített téglalapalakú vízestpiskóta
( lásd : - az elkészítését a piskótatésztáknál )
 2 tábla étcsokoládé + 2 evk. olaj
 ( a mignon bevonásához )
1 adag tojásos főzött krém
( lásd : -az elkészítését a krémeknél )
 1 evőkanál rum-aroma amit a krémbe kell belekeverni ( ha csokis krémet szeretnénk akkor 2 evk. kakaóport
keverjünk még a krémbe )
 baracklekvár
Elkészítés :
- megsütjük a piskótát,ha kihűlt ketté vágjuk lapján,majd a téglalapot is ketté vágjuk
- így négy kisebb lapot kaptunk,ezeket fogjuk összetölteni
- elkészítjük a vajkrémet,hozzáadjuk a rum-aromát
- összetöltjük a lapokat,körbe is kenjük,de az útólsólap tetejére nem rakunk krémet
 - hanem baracklekvárral kenjük meg
- hűtőbe tesszük dermedni kb. 30-45  percre
 - ezután felkockázzuk, a gőz fölött felolvasztjuk a csokit,és belekeverjük az olajat
- majd egyenként villára szúrjuk a mignonokat,és belemártjuk a csokiba ,szilikonos sütőpapírra rakjuk ki



További mignon recepteket találtok a  

Egy pár mignon képem  a projectból:
( Kattints a linkre a receptekért ! ) 





Jó válogatást kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...