2011. július 11., hétfő

Fagylaltkészítés otthon



Az otthoni fagylaltkészítéshez szükséges eszközök:
- jó ha van egy fagylaltgép
Ha nincs fagylaltgépünk akkor:
- turmixgép,vagy robot habverő gép ( mind két fajta fagyi készítéshez szükséges)
- fém tál amit belehet hűteni  + fém habverő
Ha fagyi géppel dolgozunk, mindig vegyük figyelembe, a fagylaltgép űrtartalmát és ne tegyünk bele több adagot, mert nem fog megfagyni!!!
Ezért az elkészített folyós receptet érdemes megmérni deciliterben.
Az én receptjeim 800 ml, vagyis 8 dl. folyékony alapanyagot tartalmaz, ami 1 kg fagyi készítéshez elegendő.
Tipp: mindenki a saját fagylaltgép használati utasításában nézze meg, hogy hány ml.-t lehet beletölteni

Fagyikészítés fagylaltgép nélkül:
Mindig készítsd el a recept szerint a fagylaltot de ha felvert tejszín van a receptben azt ne rakd hozzá.
Öntsd bele egy előhűtött , (a fagyasztóba- legalább 3-óra) fém tálba vagy edénybe, és mélyhűtőben fagyaszd, amíg a széle meg nem fagy, azaz elkezd keményedni. Verd a tejszínt habbá.
A kissé megfagyott krémet verd fel villany habverővel, amíg sima és könnyű nem lesz.
Amikor kész, óvatosan alulról felfelé keverve (forgatva széles kanállal) keverd a tejszínhabot a tejkrémbe. Tedd vissza a fagyasztóba, amíg meg nem fagy. Tárold a mélyhűtőben alufóliával letakarva. Ha beleraktuk a felvert tejszínhabot,és háromszor 15 percenként kivesszük a fagyasztóból, és megkeverjük, finom krémes fagyit kapunk,gép nélkül is,de azért könnyebb a fagylaltgépben elkészíteni!!!!























2 megjegyzés:

  1. Szia
    lehet h nem a legfrissebb bejegyzésed, de nekem nagyon hasznos volt elolvasnom:) köszi h ilyen jól leírtad

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...