2011. július 27., szerda

Földieper



Egész Európában őshonos, ezért fordulhat elő, hogy a tél végén már kapható a kemény-húsú spanyol eper.

Hazánkban májustól júniusig van a szezonja. Bár 90%-a víz, nagyon egészséges gyümölcs. A földieper különösen gazdag folsavban, C-vitaminban, káliumban, de jelentős mangántartalma miatt ajánlott bőséges fogyasztása. A mangán, mint nyomelem fontos szerepet játszik az anyagcserében, a csont és vérképzésben, az agy és idegrostok táplálásában, a haj és bőr pigment tartalmának megőrzésében, és szükséges a pajzsmirigy hormon termeléséhez is. Az antocián, mely karotinban gazdag, adja a gyümölcs színét, mely védi a sejtkárosító anyagoktól, kártevőktől. A földieperben levő katechinek (cserzőanyagok) gyulladásgátló, baktériumölő hatásúak az emberi szervezetben is.
A földieper ideális táplálék a tisztulás, salaktalanítás, fogyókúra céljára.
Igazi életet adó, vitaziláló gyümölcs, az ember genetikai programjában betervezett tavaszi aktiválás fontos része a napsütéssel és a benne található vitaminokkal együtt.

Gyógyhatása:
- méregteleníti a beleket

- javítja az emésztést

- serkenti az anyagcserét

- elősegíti a felesleges víz kiürítését

- vérnyomáscsökkentő

- erősíti a csontokat, hajat, a bőrt


Forrás:http://www.naturport.eu/.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...