2011. július 27., szerda

Főzött csokoládékrém

                                   
 Hozzávalók:
                         2 db tojás
                        2 evk. liszt
                        20 dkg cukor
                        2 dl +2-3 evk. tej
                        3 evk kakaópor+ 3 vk. kakaópor
                        1db kisebb vanília rúd, 15 dkg porcukor
                        10 dkg vaj+ 15 dkg vaj

 Elkészítés:
2 egész tojást elkeverünk 2 ek liszttel, 20 dkg cukorral és 2-3 ek hideg tejjel. Hozzákeverünk 3 ek kakaóport, egy darabka vaníliával felfőzött 2 dl tejjel, és állandó keverés mellett, vagy gőz fölött, sűrűre főzzük. A tűzről levéve és tovább keverve belemorzsolunk 10 dkg vajat, vagy margarint és kihűlésig tovább keverjük. Mire kihűl, kemény, sűrű krém lesz,amit habverővel felhabosítunk,és hozzákeverjük a 15 dkg vajat,15 dkg porcukrot,és a 3 evk. kakaóport.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...