2011. július 16., szombat

Gombás-Hagymás Muffin

Hozzávalók 12 darabhoz :
3 szál újhagyma karikára vágva
2 evk. vaj
20 dkg  gomba szeletelve
1 kiskanál citromlé
só,  bors
1 csokor petrezselyem apróra vágva
25 dkg. liszt
2 kiskanál sütőpor
cukor 10 dkg. ráma
2 db. tojás 2,5 dl. kefir

Elkészítés :
-a hagymát a 2 evk. vajon át futtatjuk,hozzáadjuk a gombát és 2-3 percig pirítjuk
-  ízlés szerint sózzuk,borsozzuk,levesszük a tűzről és hozzákeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet
és a citromlevet,langyosra hűtjük
- ezalatt a lisztet a sütőporral,kiskanálnyi sóval és egy csipet cukorral összekeverjük
- a tojásokat felverjük,belekeverjük a puha rámát és a kefirt
- ezután bele rakjuk a lisztes keveréket és a gombás masszát is hozzá keverjük
- a sütőt előmelegítjük,a tésztát szétosztjuk a muffin formákba,tepsire rakjuk
-180 -fokon készre sütjük


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...