2011. július 3., vasárnap

Hamburgerzsemle



Hozzávalók 8 db zsemléhez  :
45 dkg sima liszt
15 dkg rétesliszt
3 evk. olaj
2 evk. cukor
1 tk. só
3 dl. víz
4 dkg. friss élesztő
Továbbá, 1 db. tojás a zsemlék lekenéséhez

Elkészítés :
Tegyük a hozzávalókat a kenyérgépbe ,és csak a dagasztóprogramot használjuk, de csak dagasszuk, nem kelesztjük!
( vagy kézzel dagasszunk egy közepes keménységű tésztát )
Osszuk a tésztát 8 -felé,és zsemleformákat készítsünk, majd szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire
rakjuk a kis cipókat, kissé távol egymástól, és 25 percig letakarva kelesztjük.
Közben előmelegítjük a sütőt 180 -fokra,gáz sütőnél 3 -fokozatra állítjuk
 Ha letelt a kelesztési idő, felvert tojással megkenjük a zsemlék tetejét, és berakjuk a sütőbe és kb.
10-15 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...