Oldalak

Bibimoni receptjei

Bibimoni receptjei

2011. július 18., hétfő

Házi-krémes

Házi Krémes krém (új)
A Dr. Oetker Házi Krémes krémporral régi hagyományokat idéző házi ízeket készíthetünk anélkül, hogy órákig a konyhában kellene szorgoskodnunk. Elkészítése egyszerű, 800 ml tejjel felverve máris kész a krémes finomság. A habosabb krémet kedvelők 900 ml tejjel is elkészíthetik.

A krém kitűnő tölteléke lehet a nagyi kedvenc házi krémesének, a képviselőfánknak, vagy más krémes finomságnak.



Hozzávalók: 
1 csomag Dr. Oetker Házi Krémes krémpor
8 dl tej,és 50 dkg. mirelit leveles tészta

Elkészítése roppant egyszerű,és gyors:
- A leveles tésztából 2db. 20x 30-as lapot nyújtunk,szilikonos sütőpapírra tesszük és forró sütőbe megsütjük
kb 10 perc . Míg hűl a lap,addig a krémport összekeverjük a tejjel elektromos habverő segítségével
1-2 percig verjük,míg be nem sűrűsödik Peremes tepsibe,vagy formába rakjuk az egyik vajas lapot,
és erre öntjük rá a krémet. A másik lapot felvágjuk négyzetekre,nekem 8 db jött ki és rárakjuk a krém tetejére. Hűtőben 1-órát pihentetjük,majd felvágjuk .





Tipp: váratlan vendég érkezésekor,gyorsan elkészíthető.

3 megjegyzés:

  1. Ilyen finom krémest még nem ettem életemben!

    VálaszTörlés
  2. Istenien finom lett bàr nagyon izgultam bár gyerek jàték volt az elkészitése a recept alapjàn köszönöm :-)

    VálaszTörlés
  3. Örülök hogy sikerült és várlak máskor is:))

    VálaszTörlés