2011. július 17., vasárnap

Karfiolkrémleves- zöldborsó betéttel


Hozzávalók :
1 db.  kisebb fej karfiol
0,5 l. borsó tisztítva
3 dl. tejföl
2 dl. főző  tejszín
2 evk. finomra vágott vöröshagyma
olívaolaj,ízlés szerint só,bors,foghagyma
egy csokor apróra vágott petrezselyemzöld
2 db. tojássárgája


Elkészítés :
- a karfiolt sós vízbe puhára főzzük,vagy párológépben megpároljuk
- a borsót készre főzzük sós vízbe és leszűrjük,majd félre tesszük
- kevés olajon a hagymát megfuttatjuk,rádobjuk a karfiolt fűszerezzük ízlés szerint
- felöntjük a karfiol főző levével,vagy húslevessel ha pároltuk
én pároltam és húslevessel öntöttem fel,,annyi lével öntjük fel ,hogy ellepje a karfiolt
- felforraljuk,és levesszük a tűzről és összeturmixoljuk
- tejszínes+ tejfölös keveréket,habverővel át keverjük,majd a két tojássárgáját is belekeverjük
- végül belerakjuk a megfőtt zöld borsót és a petrezselyemzöldet
- pirított zsemlekockával tálaljuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...