2011. július 27., szerda

Kókuszdió (reszelék)



A kókuszdió belső, fehér, szivacsos része, bőségesen tartalmaz magnéziumot, kalciumot, cinket és vasat.

A kókuszzsír telítetlen zsírsavakban gazdag, ezért a szívbetegségek kialakulásának esélyét is jelentősen csökkenti. Kiváló csonterősítő. A hindu néphagyomány szerint 99 féle betegség gyógyítására jó a kókusz.
A kókuszlé vizelet- és hashajtó, vértisztító és emésztést segítő hatású. A kókuszzsír kiváló laurinsav forrás, fokozza egyes ásványi anyagok mint a kalcium és a magnézium, a B-vitaminok, a zsírban oldódó vitaminok(mint az A-, a D-, az E- és a K-vitamin és a béta-karotin) felszívódását. Erősíti a csontokat, immunerősítő, javítja a pajzsmirigy alul-működést, gomba, baktérium és vírusölő, javítja az inzulin felszabadulását és csökkenti a glikémiás indexet, zsíranyagcsere szabályozó, haj- és bőrszépítő.

Forrás.http://www.naturport.eu/ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...