2011. július 7., csütörtök

MACARON


Ezt a nem szokványos macaron receptet azért szeretem mert a tojásfehérjét nem kell 4 napig szobahőmérsékleten pihentetni, ami ugyebár nem biztos, hogy nem is romlik meg !

Hozzávalók:
12,5 dkg mandula
25 dkg porcukor
4 db tojásfehérje
7 dkg cukor
ételfesték vagy kakaópor


ELKÉSZÍTÉS :
A mandulát keverjük össze a porcukorral.
A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
A felvert tojásfehérjébe rakjunk tetszés szerint bármilyen ételfestéket, vagy 1 evőkanál kakaóport.
Attól függően hogy milyen színű macaront szeretnénk készíteni.
Ezután kavarjuk bele az összekevert mandulás porcukrot.
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra gáznál 1 fokozatra.
Szilikonos sütőpapírra 20 forintos érme nagyságot nyomjunk ki egy sima csöves nyomózsákból, kissé távol egymástól.
20 percig szobahőmérsékleten pihentessük.
Ezután, 1-13 percre a sütőbe rakjuk sülni- száradni és ha letelt az idő, vizes konyharuhára húzzuk át papírostól, és ezen hűljön ki.
Így könnyen és szépen leválnak a macaronok a papírról.
Tetszés szerint csokikrémmel, lekvárral töltjük össze őket.

Íme itt egy kedvelt csokikrém recept hozzá:

CSOKOLÁDÉKRÉM (GANACHE ):
15 dkg étcsokoládét 1 deci tejszínnel , 3,5 deka vajjal összeolvasztunk.
Kihűtjük és habverővel habosra kikeverjük és máris tölthetjük vele a macaronokat


CSAK AZOKNAK AJÁNLOM AZ ELKÉSZÍTÉSÉT AKIK SZERETIK A NAGYON ÉDES ÍZEKET!!! 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...