2011. július 27., szerda

A MÁK GYÓGYÍTÓ HATÁSA

A mák olajának rendkívül magas a foszfor tartalma, amely segíti a kalcium hatékony felszívódását, és a csontokba beépülését. Ezért, tanácsos hetente legalább 3-szor mákos ételek fogyasztása, vagy rendszeresen alkalmazza a gyógynövény szaküzletekben is kapható mák-olajat.

Vigyázat! Fontos, hogy ne cukorral édesítse, mert a cukor kivonja a csontból a kalciumot. Jót tesz, ha utána például iszunk hozzá egy kis citromos vizet, mert a C-vitamin megkönnyíti a mákban levő anyagok felszívódását, beépülését. Mivel ez nem gyógyszer, csak egészséges táplálék, a hatását nem máról holnapra, hanem hosszabb távon fejti ki.

Schirilla György természetgyógyászként egy maga által kreált mákreceptet ajánlott csontritkulásra, ami egyszerűen elkészíthető, és még finom is:

25 dkg mákot le kell darálni, kevés vizet kell hozzáadni, és annyi mézzel édesíteni, amennyitől kellemesen édes lesz. Ezt össze kell forralni, de éppen csak az első puttyanásig”, mert különben a mák megkeseredik. Az elkészített mákot, ami tulajdonképpen olyan, mint a bejgli töltelék, be kell tenni egy befőttesüvegbe, és hűtőben tartani.

Lényeg, hogy minden nap kell belőle enni legalább egy evőkanállal. Legjobb reggelire enni. Többet lehet, kevesebbet nem. Az epebetegek keverhetnek hozzá reszelt almát, a cukorbetegek pedig használhatnak nyírfacukrot és kicsit több vizet.

Hosszú távú fogyasztásával a csontritkulás megelőzhető, illetve a már kialakult csontritkulás visszafordítható.


Forrás:http://www.naturport.eu/ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...