2011. július 19., kedd

Mexikói - kávéfagylalt


Hozzávalók :
3 dl. tej
2 dl. tejszín
4 teáskanál azonnal oldódó kávépor
4 teáskanál azonnal oldódó cukrozott kakaópor
10 dkg. porcukor
1 cs. vaníliás cukor
csipetnyi só

Elkészítés :
Az összes hozzávalót a turmixgépbe rakjuk,és habosra keverjük.
A fagylaltmasszát rögtön beleöntjük a fagyi gépbe,és megfagyasztjuk.
Ha nincs fagyi gép,akkor az elkészítése a következő módon történik
A tejszín kivételével az összes hozzávalót a turmixgéppel habosra keverjük.
Beletesszük a masszát egy előhűtött fém tálba,és a fagyasztóba rakjuk 15 percre.
Közben a tejszínből kemény habot verünk,majd kivesszük a fagyit a fagyasztóból,átkeverjük,elektromos habverővel addig míg kissé habos nem lesz
Lassú mozdulattal ( kívülről befelé) belekeverjük a tejszínt,visszatesszük a fagyasztóba 15 percre.
Ha ezután háromszor megismételjük a keverést 15 percenként,akkor kapunk krémes állagú fagyit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...