2011. július 27., szerda

Méz és cukor



A finomított fehér cukor egyes becslések szerint több kárt okozott már az emberiségnek, mint a dohányzás.

A cukor tápanyagot nem tartalmaz, csak szénhidrátot, ugyanakkor hirtelen vércukor- és inzulinszint emelésével nassolásra késztet, elhízást okoz. Károsítja az idegsejteket, megnagyobbítja a májat. A test B-vitamin tartalékait kiüríti. Megváltoztatja a normál bélflórát, fokozza a daganatképződés esélyét. Székrekedést okoz. Fokozza a gyomor savképzését, következménye: gyomorsav túltengés, reflux, gyomor és nyombél fekély. Elsavasít. Elvonja a csontokból a kalciumot. Megköti és visszatartja a koleszterint. Ezért ételeinket lehetőleg ne cukrozzuk, helyette inkább használjunk mézet, ahol tudunk.

A méz ásványi anyagok, vitaminok, szerves savak, illó olajok, enzimek, aminosavak, fehérjék, flavonoidok, aromatikus anyagok, bioaktív anyagok tárháza. 18 féle aminosavat tartalmaz. Nem terheli a hasnyálmirigyet, gyümölcscukorban gazdag, megakadályozza az emésztőrendszerben az erjedést. Gazdag B-vitamin forrás (B1, B2, B6). Magas folsavtartalma segíti a vörösvértest képzést. Sejtszinten lúgosít. Magas a kalciumtartalma, mely beépül a csontokba. Immunerősítő, Káliumtartalma javítja a szív működését. Antibiotikus hatású.

Forráshttp://www.naturport.eu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...