2011. július 9., szombat

Mignon



Hozzávalók :
6 db tojásból elkészített téglalap alakú vízespiskóta
( lásd : - az elkészítését a  piskótatésztáknál )
50 dkg cukorból elkészített bevonó fondant
( lásd : - az elkészítését a cukormázaknál )
1 adag  tojásos főzött krém
( lásd : -az elkészítését a krémeknél )
1 evőkanál vanília aroma amit a krémbe kell belekeverni
narancslekvár
Elkészítés :
- megsütjük a piskótát,ha kihűlt ketté vágjuk lapján,majd a téglalapot is ketté vágjuk
- így négy kisebb lapot kaptunk,ezeket fogjuk összetölteni
- elkészítjük a vajkrémet,hozzáadjuk a vaníliaaromát
- összetöltjük a lapokat,körbe is kenjük,de az útólsólap tetejére nem rakunk krémet
- hanem narancslekvárral kenjük meg
- hűtőbe tesszük dermedni kb. 30 percre
- ezután felkockázzuk,langyosra melegítjük a fondant,beszínezzük,és a mignonokat villára szúrjuk
és egyenként bele mártogatjuk a fondant-ba szilikonos papírra rakjuk ki míg megszilárdul
-a papírra lecsurgott mázat összelehet szedni mert újra lehet melegíteni


További mignon recepteket találtok a  
Egy pár mignon képem  a projectból:
( Kattints a linkre a receptekért ! )  






Jó válogatást kívánok! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...