2011. július 26., kedd

olasz fagyi


Hozzávalók

6 darab tojás
16-18 evk. porcukor
3 pohár 20%-os tejföl
3 csomag tejszínhabpor
4 csomag vaníliás cukor


Elkészítés

A tojássárgáját kikeverjük 4 kanál porcukorral.
A tejfölt szintén 4 kanál porcukorral néha megkevergetjük, a tojás fehérjét jó keményre felverjük, és 4 kanál porcukorral tovább verjük.
A tejszínhabport 4,5 dl tejjel jó keményre felverünk és 4-6 kanál porcukorral, és a vaníliás cukorral tovább verjük.
A tojássárgáját összekeverjük a tejföllel, a tojáshabbal, végül a tejszínhabbal, és tehetjük a fagyasztóba.
Kb. 2-3 liter olasz fagylalt adag lesz belőle.
Csinálhatjuk vanília helyett kakaóval vagy bármilyen gyümölcsvelővel.
Ha fagyi gépben készítjük számoljuk át a gépünk űrtartalmához

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...