2011. július 15., péntek

Pudingos lapocskák




Hozzávalók :
25 dkg ráma
10 dkg. porcukor
1 cs. vaníliás cukor
25 dkg. liszt
10 dkg puncspudingpor
20 dkg. étcsokoládé
2 evk. szeletelt mandula
Elkészítés:
- puha vajat,porcukrot és a vaníliás cukrot,habosra keverem
- hozzáadom a lisztet és a pudingport
- alaposan összekeverem,előmelegítem a sütőt 180 -fokra
- a tepsibe szilikonos sütőpapírt teszek,és a tésztából kis golyókat formálok
- rá teszem a sütőpapírra,kissé megnyomom az ujjammal a tetejét
- majd egy villával is óvatosan rányomok a tetejére
- berakom a sütőbe,és 12 percig sütöm
- ha kihűltek a lapocskák,felolvasztom a csokit,de nem folyósra,csak annyira,hogy kanállal össze tudjam kavarni és hozzákeverem a mandulát
- mokkás kanálnyi csokis keverékkel összetöltök két lapocskát,és hűtőbe rakom
Bármilyen ízű pudingporral elkészíthető,csak a színe fog változni( ha csokis pudingból csokiszínű lesz,a vaníliásból sárga,és így tovább. )







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...