2011. július 11., hétfő

Sárgadinnyefagylalt



Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók:
1 dl tej
2 dl tejszín
30 dkg kimagozott és meghámozott sárgadinnye
3-4 evőkanál méz (ízlés szerint) vagy 10 dkg porcukor
1 citrom leve
1 teáskanál reszelt citromhéj
3 cl rum
1 zacskó vaníliás cukor
csipetnyi só

Elkészítés: A sárgadinnyedarabokat apróra vágjuk, és betesszük a turmixpohárba. Hozzáadjuk a mézet, a citromlevet, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a sót, majd a rumot is ráöntjük. Péppé zúzzuk, ezután a tejjel még tovább keverjük 1 percig. A tejszínből kemény habot verünk, és lazán összeforgatjuk a dinnyepéppel. A fagylaltmasszát beleöntjük a fagylaltgép tartályába, és megfagyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...