2011. július 16., szombat

Zöldséges rakott hús




Hozzávalók: 
50 dkg. pulyka medálion csíkokra vágva
1db. kisebb karfiol, rózsáira szedve
1 db piros kaliforniai paprika,karikára vágva
2 db. tv-paprika,karikára vágva
2 db. vöröshagyma karikára vágva
1 nagy csomag bacon szalonna
20-25 dkg reszelt füstölt trappista sajt
ízlés szerint só,bors,ételízesítő,szerecsendió
Elkészítés:
- a karfiolt párológépben megpároljuk,vagy vízben megfőzzük
- kevés olajon átpirítjuk a húst,fűszerezzük
- hőálló edénybe először a húst rakjuk,majd rá a karfiolt,tetejére a hagymás paprikát
erre kerül rá a bacon amivel befedjük a tetejét és végül a reszelt sajttal betakarjuk
( a rétegek közt persze ízlés szerint fűszerezzük )
- forró sütőbe készre sütjük
Én gombás-hagymás muffínnal és uborkamártással tálalom
(- a muffin elkészítését lásd a muffin bejegyzésnél )
( - az uborkamártást pedig a mártások bejegyzésnél )









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...