2011. augusztus 20., szombat

Főzött szederfagylalt


Hozzávalók: 
2 dl tejszínlé
2 dl tej 15 dkg kristálycukor
2 dl házi sűrű szeder szörp,vagy összeturmixolt szeder amit leszűrünk a magoktól
és így kell 2 dl.-nek lennie.
Elkészítés:
A tejszínt a tejet,a cukrot összekeverjük ,és felforraljuk,lehűtjük.
( csak hidegen használjuk tovább )
Ha kihűlt a tejes keverék,akkor összekeverjük a szederlével,és a fagylaltgépben megfagyasztjuk.
( ha nincs fagylaltgép akkor,akkor a további elkészítését megtalálod a fagylalt készítésnél a Fagyik rovatában a recepteknél.

2 megjegyzés:

  1. Ej, de sajnálom, hogy most akadtam erre a receptedre, amikor a fekete szedret már épen megettem.Ngyon jó recept.

    VálaszTörlés
  2. marisz örülök,hogy tetszik a recept,szeder leveshez készítettem a fagylaltot,ma fel is raktam a blogra.
    Érdemes elkészíteni mert nagyon finom!!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...