2011. augusztus 5., péntek

Kapros fokhagymás uborkaleves


Hozzávalók
2 darab zsenge kígyóuborka
1 liter natúr joghurt
2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
1 evőkanál olívaolaj

bors

Elkészítés
Az uborkát apró kockákra vágjuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Sózzuk, borsozzuk, minimum fél órát állni hagyjuk.
A joghurtot simára keverjük 2 dl vízzel, az olívaolajjal, egy csipet cukorral és ízlés szerint - attól függ, mennyire sóztuk meg az uborkát - sóval.
A kaprot apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a joghurthoz adjuk.
Amikor az uborkát már jól átjárta a só és ettől levet eresztett, hozzáadjuk a joghurthoz és egy-két órára hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...