2011. augusztus 5., péntek

Lencsekrémleves



Hozzávalók:
25 dkg lencse
2 liter víz
2 db fokhagyma lereszelve
2 db babérlevél
1 evk  mustár
2 dl főző tejszín
2 dl tejföl
vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint só,bors


Elkészítés:
A lencsét,megmossuk majd a vízzel,fűszerekkel,babérlevéllel oda rakjuk főni.
Ha puhára főtt a lencsénk ,levesszük a tűzről,és átturmixoljuk,hozzáadjuk a fokhagymát,a
mustárt,tejszínt,tejfölt és jól elkeverjük. Visszatesszük a gázra és újra forraljuk.
Tálaláskor finomra vágott petrezselyemzölddel díszítjük,és pirítós kenyérrel kínáljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...