2011. augusztus 6., szombat

Paprikás fehér kenyér



Hozzávalók:
 1 kg finomliszt
 4 dkg élesztő
 4 dkg cukor
 4 dl meleg te
 5 dkg étolaj
 2 dkg só
1 dkg csemege pirospaprika.

Elkészítés:
Az összes hozzávalóból tésztát dagasztunk,vagy géppel,vagy hagyományos úton.

Befejezzük a dagasztást, a tésztát letakarjuk, 60-70 percig kelesztjük,kelesztőtálban. Ez idő letelte után a tésztát a tálból lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, ízlés szerint formázzuk. Ezután ,szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük,tetejét bevagdossuk,30  percig letakarva tovább kelesztjük Sütés előtt étolajjal megkenjük. Előmelegített, közepes erősségű sütőben 45-50 percig szép barnára sütjük. A kenyeret köménymaggal, napraforgómaggal is ízesíthetjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...