2011. augusztus 10., szerda

Pelyhes bucik



Hozzávalók:
45 dkg. sima liszt 
15 dkg rétesliszt
2 dl. tej
3 evk. olaj
1 teásk. só
2 evk cukor
2 evk burgonyapehely
2 evk lenmagpehely
1 db tojás + 1 db felvert tojás a bucik lekenéséhez 
2 dkg. élesztő 
1,5 dl tejföl 

Elkészítés :
A hozzávalókból tésztát dagasztunk,vagy a kenyérgép dagasztóprogramját használjuk.
Duplájára kelesztjük a tésztát.
A kész tésztából 8 kis bucikat formálunk,és szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk kissé távol egymástól. Letakarva 20 percig pihentetjük,közben közepes hőmérsékletűre előmelegítjük a sütőt.
Bevagdossuk a bucik tetejét,hosszába,és keresztben is,és 10 percig pihentetjük.
Tetejüket a felvert tojással lekenjük ,és kb. 20 perc alatt megsütjük őket






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...