2011. augusztus 1., hétfő

Sajtos, húsos palacsinta



Hozzávalók

A palacsintához:
2 db tojás
500 g liszt
1/2 liter sör

olaj
A töltelékhez:                      
500 g darált hús
2 db kisebb hagyma
1 db sárgarépa
2 kötés fokhagyma
300 ml paradicsomlé
2 db tojás
250 g zsemlemorzsa
só, bors, petrezselyem
néhány salátalevél
500 g sajt
5 db paradicsom

Elkészítés

A palacsintatészta elkészítésével kezdjük: Felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a sót, az olajat, a lisztet, jól elkeverjük, majd sörrel felhígítjuk, és megsütjük a palacsintákat.
Az apróra vágott hagymát, a sárgarépát és egy kevés fokhagymát egy edényben megpirítunk, majd hozzáadjuk a darált húst és a paradicsomlét, majd addig főzzük, amíg a víz elpárolog.
Előbb hagyjuk kihűlni, majd ízesítjük a húst: ízlés szerit sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy tojást, egy kevés zsemlemorzsát és zöld-fűszert
Minden palacsintába egy salátalevelet teszünk, ebbe helyezzük a tölteléket, ezután felgöngyölítjük a palacsintákat.
Egy tepsit kivajazunk és kilisztezünk, és beletesszük a palacsintákat.
Készítünk egy, a palacsinta tésztához hasonló keveréket, hozzáadjuk a sajtot és a tejfölt.

A palacsintákra helyezünk néhány szelet paradicsomot, majd ráöntjük a sajtos keveréket, és az egészet megsütjük









A receptet BD ajánlotta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...