2011. augusztus 5., péntek

Szedres-túrótorta

Hozzávalók : 
50 dkg. túró
10 dkg. vaj
30 dkg. porcukor
5 db. tojássárgája
2 cs. vaníliás cukor

3 dl. forralt tej
40 grm étkezési zselatin por ( 2 cs. )

A rátéthez :
2 kis csomag . gyümölcs torta zselé + 5 dl víz
5 db nektarin barack vagy bármilyen gyümölcs

Elkészítés : 
- a vajat, vaníliás cukrot, porcukrot, és a  tojássárgájákat,  habosra keverjük
- a túrót villával áttörjük
- kevés tejben feloldjuk a zselatin port, és hozzákeverjük  a forró  tejhez
- a vajas masszához keverjük a túrót, és végül a tejes zselatint
- ne ijedjünk meg , mert ez egy híg massza  lesz, de a zselatintól meg fog kötni
- ezt a túrós masszát egy hideg torta  karikába öntjük, és egy háromnegyed órára a hűtőbe rakjuk dermedni
- ez alatt megmossuk a szedret ( bármilyen gyümölcsöt használhatunk )
- 2 csomag gyümölcs torta  zselatint, 5 dl. vízben felfőzünk, és kissé  kihűtjük
 - kivesszük a tortánkat a hűtőből, kissé már megdermedt, és rárakjuk a szedreket
- óvatosan ráöntjük az elkészített zselét, és hűtőbe rakjuk egy éjszakára, hogy jól meg dermedjen a túrós massza, mert csak így lehet szépen szeletelni







Hasonló módon készül a barackos változat is:

Barackos túró torta 





1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...