2011. augusztus 1., hétfő

Zsúrkenyér



Hozzávalók: 
1 kg finomliszt
 4 dkg élesztő
 2 dkg só
 3 dkg cukor
 5 dkg vaj
 5-6 dl tej


Elkészítés:


Az élesztőt kevés, cukros tejben megkelesztjük. A lisztet felmelegítjük, átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot és az olvasztott vajat. A megkelt élesztővel és a tejjel összedolgozzuk.
 Ha a tészta felülete sima, befejezzük a dagasztást.( Ezt a műveletet én a kenyérgépben végeztem el. )
A tésztát kelesztőtálba rakjuk,és meleg helyre tesszük letakarva, 50 percig kelni hagyjuk. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Lazán átgyúrjuk, 3  részre osztjuk, kissé kinyújtjuk és henger alakúra formázzuk. Ezután szilikonos sütőpapíros tepsibe helyezzük,úgy hogy a sütőpapírral választjuk el egymástól a kenyereket, 25-35 percig kelni hagyjuk. Langyos vízzel bepermetezzük, majd előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük,ha megsültek ismét bepermetezzük vízzel és hagyjuk kihűlni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...