2011. szeptember 17., szombat

Gyömbérszörp


Hozzávalók:
2 l víz
70 dkg cukor
50 dkg gyümölcscukor ( fruktóz)
5 db friss gyömbér vékonyra szelve
6 csomag vaníliás cukor
5 citrom karikára vágva héjastul

Elkészítése:

A hozzávalókat egy lábosba teszem, összeforralom. Nem sokáig, úgy 5-10 percig rotyogtatom még. Letakarva, bebugyolálva hűtöm ki, szép lassan, hogy az ízek összeérjenek. Fél melegen kikapkodom belőle a citromot, a többinek adok a botturmixszal, majd amikor kihűlt, még 3 órára a hűtőbe rakom. Ha letelt, kiveszem, leszűröm. üvegekbe öntöm Hűtőben 8-12 hónapot kibír úgy, egyébként csak 1-2 hónapot. De nem gond, a nagyobb áruházakban mindig kapni friss gyömbért. Jobb, mint a bolti szárított, vagy porított.

Ha jól kiszedtük a citrom karikát akkor a turmixolás után ennél a szörpnél is felhasználható a leszűréskor keletkezett püré. Befőttesüvegben egy darabig el áll és sülteknél,sütiknél felhasználható!
Így néz ki!



 További szörpjeim:
Narancsos sütőtökös
Menta
Sárgadinnye
Szeder
Karácsonyi 

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó ötlet. Kipróbálom. Köszi. :))))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó ízű lett,biztatlak,hogy próbált ki nem fogod meg bánni.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...