2011. szeptember 24., szombat

Klaszikus Viktoriánus torta



Hozzávalók:
4 db tojásból készített csokis piskóta félgömb formában megsütve
( a piskóta tészta elkészítését lásd a piskótatészták bejegyzésemnél....)))
Bármilyen gyümölcs kb 30 dkg én most szedret használtam
4 dl + 2cs. habfixálóval felvert tejszínhab
1cs étkezési zselatinpor
Porcukor a díszítéshez
Elkészítés:
Megsütjük a piskótát,ha nincs gömb alakú formánk jó a kicsi kerek is.
Kétfelé vágjuk és hagyjuk hűlni
A szedret összeturmixoljuk kb:4dl -nek kell lennie és egy csomag étkezési zselatint feloldunk 1 dl vízben,
ebből egy evk -lal teszünk a felvert tejszínhabhoz és a többit hozzákeverjük a  szederhez.
Várunk míg a szeder egy kicsi megkocsonyásodik,ráhalmozzuk a torta aljára,erre kerül a tejszínhab ,majd az előre leporcukrozott torta tető.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...