2011. szeptember 30., péntek

Mézes kókuszkocka




Hozzávalók a tésztához:

40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
8 dkg vaj/margarin
30 dkg kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
2 tojás
3 evőkanál híg méz
2 dl tej

Mázhoz:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
12 evőkanál tej
1/2 dl rum,

Továbbá :15-20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
 A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 C°-ra.
 Liszttel összekeverjük a sütőport.
 A vajat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a mézet, azután beledolgozzuk a lisztet, végül a tejet.
A masszát a tepsibe öntjük, és  35-40 percig sütjük (tűpróbáig). 10 percig a tepsiben pihentetjük, majd kiborítva hagyjuk az egészet kihűlni, és 4x4 centis kockákra vágjuk.
 A mázhoz simára keverjük a vajat a porcukorral és a kakaóporral, apránként hozzáadjuk a tejet, majd mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve éppen csak összeforraljuk. Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a rumot.
 A kockákat egyenként belemártjuk a csokis masszába, kissé lecsepegtetjük, és a kókuszreszelékbe forgatjuk, zsírpapírra helyezzük. Hagyjuk kihűlni,majd hűtőbe rakom. Fémdobozba tárolva sokáig el áll,de nálunk erre nincs ideje,mert hamar elfogy.

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...