2011. szeptember 6., kedd

Szőlő


A meleg, mediterrán tájakról származik.
Már az antik korokban megkezdték nemesítését, a szőlőlé nagyszerű gyógyhatásai miatt.
A szőlő gyógyító hatásai:
1. Az emésztési problémák hatásos ellenszere,
2. fokozza a víz eltávolítását, valósággal kimossa a szervezetet,
3. segít a sikeres fogyókúrában (Ősszel minden túlsúlyosnak ajánlható az 1 hetes szőlőkúra. Naponta 0,5 kg szőlő és 1000 kalóriának megfelelő egyéb táplálék. Garantált a fogyás.),
4. csökkenti a fáradtságot,
5. nyugtató hatása van,
6. csökkenti a depressziót,
7. serkenti a szénhidrát-anyagcserét,
8. erősíti az immunrendszert
9. kedvező hatással van a csontok anyagcseréjére,
10. a pajzsmirigy működésére,
11. az idegrendszer táplálására,
12. az izom- és szívműködésre,
13. a sóháztartásra.
Szőlőzselé
Hozzávalók: 1 kg szőlő kipréselt leve, 10 ek. citromlé, 1 kg. zselésítő cukor.
Keverjük össze a szőlő levét és a cukrot. Forraljuk fel, főzzük 5 percig.
Tegyük hozzá a citromlevet.
Töltsük üvegekbe és zárjuk le.
Frissen fogyasztva az igazi!

forrás:http://www.termeszetes-egeszseg.com/gyumolcsok.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...