2011. szeptember 10., szombat

Tejszínes-eperkrém

Hozzávalók: 
2 dl.tejszín
1 cs. habfixáló
450 g eper lekvár ( jó minőségű gyümölcsös lekvár legyen,nem íz!! ) 
1 cs. zselatin por
2 dl. víz

Elkészítés:
A tejszín habot a habfixálóval habbá verjük.
Zselatint a vízzel feloldjuk,felfőzzük,és a lekvárhoz keverjük.
Felvert tejszínhabhoz keverjük.
Süti,torta töltésekor mindig helyezzük vissza a piskóta lapokat a tortaformába,és rétegezve töltsük meg a piskóta tésztánkat. A krémet úgy osszuk be,hogy a süti tetejére is jusson,ha krémmel szeretnénk befejezni.
Fontos!! -az összetöltött piskótatésztát a formában hűtőbe rakjuk kb: 2-3 órára,hogy a krém és a piskótalapok összedermedjenek!

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...